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Modernist Cuisine
Chef's dishes

The revolution in the art of cookery has begun. Just as the French Impressionists turned centuries-old traditions upside down, molecular cuisine has been pushing the boundaries of the culinary world for several years now. Experimental chefs from world-famous restaurants such as elBulli, The Fat Duck, Alinea and wd~50 are adopting completely new methods from research laboratories and enriching their creations with the latest scientific findings and developments in cooking technology.
With Modernist Cuisine: The Revolution in Cookery, Nathan Myhrvold, Chris Young and Maxime Bilet - all researchers, inventors and masters of the culinary trade - have created a six-volume, 2440-page compendium of scientifically inspired preparation methods that range from the supernatural to the sublime. Using utensils such as water baths, homogenisers, centrifuges and ingredients such as hydrocolloids, emulsifiers and enzymes, the authors and their 20-strong team from The Cooking Lab create amazing new flavours and textures. Their Modernist Cuisine reinvents cooking.

Re-Design 2478 pages, six volumes. Preparation, workflow optimisation and finishing for four language edition teams – Taschen, 2013
Cover design: Sense/Net Art Direction, Andy Disl and Birgit Eichwede
 

Modernist Cuisine
Chefgerichte

Die Revolution der Kochkunst hat begonnen. Genauso wie die französischen Impressionisten jahrhundertealte Traditionen auf den Kopf stellten, sprengt die Molekularküche seit einigen Jahren die Grenzen der kulinarischen Welt. Experimentierfreudige Küchenchefs weltbekannter Restaurants wie elBulli, The Fat Duck, Alinea und wd~50 übernehmen aus Forschungslaboren völlig neuartige Verfahren und bereichern ihre Kreationen durch neueste wissenschaftliche Erkenntnisse und Entwicklungen in der Kochtechnik.
Mit Modernist Cuisine: Die Revolution der Kochkunst schufen Nathan Myhrvold, Chris Young und Maxime Bilet – allesamt Forscher, Erfinder und Meister des Küchenfachs – ein sechsbändiges, 2440 Seiten starkes Kompendium mit wissenschaftlich inspirierten Zubereitungsmethoden, die überirdisch bis sublim anmuten. Mit Utensilien wie Wasserbad, Homogenisator, Zentrifuge und Zutaten wie Hydrokolloiden, Emulgatoren und Enzymen gestalten die Autoren und ihr 20-köpfiges Team von The Cooking Lab verblüffend neue Aromen und Texturen. Ihre Modernist Cuisine erfindet das Kochen neu.

Re-Design 2478 Seiten, Sechs Bände. Vorbereitung, Workflowoptimierung und Finishing für vier Sprachausgaben-Teams — Taschen, 2013
Cover Design: Sense/Net Art Direction, Andy Disl und Birgit Eichwede